2009-11-18 12:11:37• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Az igazi tét a magyarok erejének megmutatása

A Magyar Polgári Párt (MPP) újra bebizonyította: nem nőtt fel arra a szintre, hogy a magyarság érdekeit képviselje - mondta kedden az MTI-nek Kovács Péter, a Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető alelnöke.

Kovács Péter, aki az RMDSZ államfőjelöltjének, Kelemen Hunornak a kampányfőnöke, azzal kapcsolatosan nyilatkozott, hogy MPP közleményben jelentette be: nem támogatja Kelemen Hunort a vasárnapi romániai elnökválasztáson. Kovács szerint a Szász Jenő vezette MPP csak azt tekinti magyar érdeknek, hogy minden esetben ellentmondjon az RMDSZ álláspontjának. A magyar emberek felismerik, hogy a választások  igazi tétje a magyar összefogás erejének a felmutatása, és ezt azzal tudják bizonyítani, ha vasárnap bizalmat szavaznak Kelemen Hunornak - mondta.

Kovács Péter utalt arra, hogy az RMDSZ-en kívül elhelyezkedő szervezetek legreprezentatívabb képviselője, Tőkés László támogatja Kelemen Hunort. Az RMDSZ ügyvezető alelnöke idézte Németh Zsoltnak, a magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnökét, aki emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök már Tusványoson  támogatásáról biztosította Kelemen Hunort az első fordulóban.

A botrányos és tragikomikus tavaszi MPP-kongresszus óta a párt amúgy sem nagy támogatottsága folyamatosan csökkent - mondta Kovács Péter, kifejezve meggyőződését, hogy a párt ezzel a felhívásával nagyon kevés hívet szerzett magának, a választási eredményt érdemben nem lesz képes befolyásolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: